Rondom La Fermette Henriette is van alles te doen. Uiteraard is het leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Hieronder vind u alvast wat plaatsen die de moeite waard zijn.

Voor meer informatie bezoekt u de toerisme website van onze provincie Berry: https://www.berryprovince.com/

Le Pôle du Cheval et de l Âne

Maak kennis met de paarden en ezels in dit park. Tijden de zomer zijn er diverse activiteiten, waaronder ezel rijden en een speurtocht.

Reistijd: 18 minuten
www.polechevaletane.fr

Sensas’Parc

In het zuiden van Berry ligt het meer van Ligny. Hier zijn diverse activiteiten te vinden zoals disc golf, ping-pong, badminton en bowling. Het hoogtepunt van het meer van Ligny is de waterski lift, voor zowel beginnende als ervaren waterskiers.

Reistijd: 27 minuten
https://www.berryprovince.com/loisir/sensaspark-base-de-loisirs-de-ligny-pouligny-notre-dame/

Lac de Sidiailles

Gelegen tussen Bourge, Châteauroux en Montluçon ligt het meer van Sidiailles. Hier vind u een strandje om te zwemmen. Daarnaast zijn er diverse wateractiviteiten zoals kayaks, waterfietsen en SUP’en. Daarnaast is er een klimbos voor jong en oud.

Reistijd: 31 minuten
https://www.lac-de-sidiailles.fr/

Zoo de Beauval

In de dierentuin van Beauval vindt u veel diverse dieren, maar ook een volledig overdekte tuin met daarin een aquarium. In 2021 werden er 2 baby panda’s geboren in deze dierentuin.

Reistijd: 1:30 uur
www.zoobeauval.com

La Châtre

La Châtre is het dichtstbijzijnde dorpje waar je alle gemakken vind. Er is hier een supermarkt, apotheek, dierenarts en doctor. Daarnaast is het ook zeker de moeite waard om door de typische Franse straatjes van dit dorpje te struinen. Reistijd: 14 minuten

Rommelmarkten

Gedurende het hele jaar worden er diverse typische Franse rommelmarktjes georganiseerd. Voor een actuele agenda kijkt u op https://brocabrac.fr/36/la-chatre/

Kastelen

Rondom La Fermette Henriettte zijn diverse kastelen te vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Voor een overzicht zie https://www.leschateauxdelaloire.org/departement/indre-36/